top of page
Læseundervisning, Læsevanskeligheder, Hjælp til læsning, Ordblind, Ordblinde, Læsning, Alkalær, Alkalær midt/vest, Alkalær skive, Alkalær herning, Alkalaer, Alkalaer midt/vest, Alkalaer skive, Alkalaer Herning, Hjælp til at læse, Hjælp til læsningen, Svært ved at læse, læsetimer, læsebesvær, hjælp til læsning i skiveområdet, hjælp til læsning i skive, hjælp til læsning i herningområdet, hjælp til læsning i midt/vest, hjælp til at læsning i skive-området, hjælp til læsning i herning-området, hjælp til at læse i skiveområdet, hjælp til at læse i herningområdet, hjælp til at læse i midt/vest, hjælp til at læse i skive-området, hjælp til at læse i herning-området

Vi tilbyder...

Læse- og staveundervisning

...til ordblinde samt børn, unge og voksne, som har vanskeligt ved at bryde læsekoden. Vi bruger Alkalær-metoden og indlæringen foregår systematisk og grundigt, et trin ad gangen. Det grundlæggende i metoden er arbejdet med bogstavernes lyde. 


Vores erfaring er desværre, at læsevanskeligheder kan føre andre ting med sig hos barnet så som mavepine, uro i kroppen eller manglende lyst til at gå i skole.
Men alle kan blive fortrolige med sprogets lyde og kan komme til at læse. Systemet virker – med garanti!

Gennem forskellige tilgange, såsom spil og kreative aktiviteter, arbejder vi med elevens lyst og motivation. Dette, i sammenhæng med den daglige træning gør, at eleven tidligt i forløbet vil fornemme, at det begynder at ”rykke”, hvilket forøger motivationen og glæden ved at lære/læse.

Vi tilbyder eneundervisning, så fokus er rettet på netop de vanskeligheder, den enkelte elev er i.

Vi tilbyder altid gratis, uforpligtende læsetest og samtale forud for undervisningen.

Engelskundervisning

Engelsk er et af verdens mest komplicerede skriftsprog, og for mange elever med ordblindhed eller læsevanskeligheder kan det virke meget uoverskueligt, men der er hjælp at hente. Hos Alkalær Midt/Vest anvender vi materialer, der ligesom læseundervisningen i dansk, tager udgangspunkt i bogstaver og lyde. Dette er helt grundlæggende for at blive god til engelsk.

Ud over træning af koblingen mellem de engelske lyde og bogstaver, træner vi også ordafkodning, flydende læsning og læseforståelse. For at kunne deltage. skal man have "knækket læsekoden på dansk og være bekendt med både de alfabetiske lyde og de ikke-alfabetiske lyde på dansk. Så har du gennemgået de første to muduler på et Alkalær læsekursus, får du det bedste resultat. Engelskundervisningen henvender sig til elever fra 3. kl.

bottom of page